Шефът на руските Въздушно-десантни войски Андрей Сердюков е вторият командир на

...
Шефът на руските Въздушно-десантни войски Андрей Сердюков е вторият командир на
Коментари Харесай

Случайност? Руски командири се осакатяват един по един в зверски катастрофи

Шефът на съветските Въздушно-десантни войски Андрей Сердюков е вторият пълководец на ВДВ, претърпявал тежък случай на пътя. През 2010 година при злополука в Тула пострада генерал-полковник Владимир Шаманов. Рано сутринта в деня на случая по шосето нямало нито един автомобил. И внезапно в генералското БМВ се врязва камион. И до този миг остава неразбираема повода, предиздвикала лидера на МАЗ-а ненадейно да завърти кормилото в ляво.

През август предходната година с мотор катастрофира някогашният пълководец на „ Алфа” Юрий Торшин. От началото на 2015 година той бе консултант на президента на Чеченската република.

Спецназовец, воин на Русия, взел участие в доста войни и въоръжени спорове, Анатолий Лебед също почина при злополука с мотор. При произшествие на пътя през 2008 година почина и именитият военачалник Генадий Трошев.

Припомняме, че Андрей Сердюков е със строшен гръбнак след зверска злополука в Мурманска област. Инцидентът е станал на 15 септември. Бусът, в който той е пътувал, бе ударен от лек автомобил. Шофьорът на колата издъхна директно след случая, брачната половинка му е приета в болница с тежки контузии, а двете им деца по знамение са се разминали единствено с лека нерешителност.

При случая с изключение на Сердюков пострада и неговият асистент – генерал-майор Владимир Кочетков, полковник Олег Смиковски и старшина Андрей Батаев.


Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР